Clătite delicioase pentru fiecare moment al zilei!

Blog

Cele mai delicioase clătite din București / Blog  / Merele – beneficii și proprietăți
Apple Pancakes la Madame B

Merele – beneficii și proprietăți

Merele sunt extrem de apreciate, nu doar pentru gustul delicios si aroma inconfundabilă, ci și pentru disponibilitate întrucât se găsesc în orice sezon. Au peste 30 de substanțe nutritive în compoziție și beneficii remarcabile în zeci de afecțiuni.
În medie, în 100 grame veți găsi circa 52 de calorii (un măr de mărime medie ajunge la cel mult 130 de calorii).

Cum se folosesc merele în gastronomie

Merele dulci si zemoase din soiuri precum Ionatan, Golden, Reinettes se recomandă a se folosi la deserturi, iar pentru preparate de patiserie ușor sărate se folosesc mere acrișoare. Merele se potrivesc cel mai bine în salate alături de țelină, morcov, sfecla, varză și anghinare. De asemenea, din măr se prepară marmeladă, gem, compot, sucuri, cidru, oțet și rachiu. Merele dau textură unor preparate culinare precum: plăcinte, tarte, sufleuri, prăjituri, torturi, budinci, sau chiar torturi delicioase de mere.

Beneficiile merelor pentru sănătate

Principalele beneficii ale merelor se datorează conținutului lor foarte ridicat de antioxidanți și pectină, ce luptă împotriva radicalilor liberi și stimulează detoxifierea naturală a organismului. 

Merele conţin pectină, iar aceasta la rândul ei ajută la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secreţiei de insulină din sânge.

– Persoanele cu boli inflamatorii sau cu hipertensiune arterială pot avea de câștigat în urma consumului unui măr pe zi.

– Principalele beneficii ale merelor se datorează conținutului lor foarte ridicat de antioxidanți și pectină ce luptă împotriva radicalilor liberi și stimulează detoxifierea naturală a organismului. Merele conțin pectină, iar aceasta la rândul ei ajută la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secreției de insulină din sânge.

– Sucul de mere poate contribui la conservarea acetilcolinei, un neurotransmițător care poate scădea odată cu vârsta. Nivelurile scăzute de acetilcolină pot duce la boala Alzheimer.

– Un studiu efectuat pe femei a raportat că consumul de mere a dus la rate mai mici de deces cauzate de cancer.

– Merele sunt utile pentru ameliorarea simptomelor și combaterea anemiei deoarece conțin o cantitate considerabilă de fier. Prin creșterea numărului de globule roșii din organism, merele nu numai că previn anemia, ci asigură și oxigenarea corespunzătoare a sistemelor esențiale de organe. Aceasta duce la o mai bună circulație a sângelui și la funcționarea corespunzătoare a organelor din corp.

– Antioxidanții puternici din mere ajută la combaterea efectelelor dăunatoare ale radicalilor liberi, care sunt direct legate de îmbătrânirea prematură, de riduri, petele de vârstă și de alte condiții legate de vârsta sau care apar odată cu îmbătrânirea.

Un măr de mărime medie are aproximativ 180 grame și oferă următoarele substanțe nutritive:

  • Calorii – 95
  • Carbohidrați – 25g
  • Fibre – 4g
  • Vitamina C – 14% din aportul zilnic recomandat
  • Potasiu – 6% din aportul zilnic recomandat
  • Vitamina K – 5% din aportul zilnic recomandat
  • Mangan, Cupru, Vitaminele A, E, B1, B2 si B6 – 2-4% din aportul zilnic recomandat.

Mere – contraindicații

Contrar opiniei populare, merele și semințele de mere nu cauzează apendicită. Un studiu făcut de o echipă de cercetători din Asia a analizat 2000 de cazuri de apendicită. Descoperirile lor au arătat că doar 0,05% dintre pacienți au ajuns la spital din cauza semințelor de mere, și doar 0,35% din cazuri se datorau reziduurilor de plante nedigerate (cotor, membrană tare).

Seminţele de mere sunt dăunătoare?

Seminţele de mere conţin un compus chimic numit amigdalin ce poate elimina cianuri. De obicei seminţele întregi trec astfel prin întregul sistem digestiv, dar dacă le mesteci te-ai putea expune la aceste toxine. Una sau două seminţe nu pot face mult rău întrucât organismul poate face față unei doze mici de cianură.

Seminţele de mere conţin aproximativ 700 miligrame per kilogram, aşadar 100 de grame de seminţe pot ucide o persoană de 70 de kilograme. O singură sămânţă de măr cântăreşte aproximativ 0,7 grame, aşadar ar trebui 143 de seminţe pentru această cantitate de cianură. De obicei un măr are opt seminţe, aşadar doza letală poate fi obţinută din 18 mere.

Un preparat delicios cu mere: Apple Pancake de la Madame B

Întrucât v-am prezentat beneficiile merelor pentru sănătatea dumneavoastră, ne-am gândit să vă recomandăm astăzi delicioasele Apple Pancakes de la Madame B ce conțin pancakes, măr copt și caramel, un adevărat deliciu pentru clienții Madame B care le-au încercat.

Vă mulțumim pentru că sunteți lângă noi și ne susțineți! Aveți grijă de voi și de cei dragi vouă!❤

Call Now Button