Clătite delicioase pentru fiecare moment al zilei!

Blog

Cele mai delicioase clătite din București / Blog  / Lavanda – beneficii și întrebuințări
Lavanda Pancake

Lavanda – beneficii și întrebuințări

Lavanda – beneficii și întrebuințări

Când aud de lavandă, oamenii se gândesc în primul rând la un parfum, însă aceasta plantă are numeroase efecte pozitive atât asupra corpului, cât și asupra psihicului.
Levănțica este o plantă exotică, originară din sudul Indiei, era întâlnită și în insulele Canare și regiunile cu climă mediteraneană. Românii utilizau florile acestei plante pentru aromatizarea băilor, dezinfectarea rănilor și alungarea țânțarilor. Uleiurile și esențele obținute din florile de lavandă au efecte calmante, tonice și relaxante.

Istoria lavandei

Lavanda este originară din bazinul vestic mediteranean. Romanii din antichitate foloseau această plantă pentru a parfuma băile și lenjeria. Sfântul Hildegard de Bingen, care a trăit în secolul al XII-lea, i-a făcut loc printre medicamentele sale naturale și, în același timp, a introdus planta în cultura din mănăstiri pentru proprietățile sale terapeutice. Din Evul Mediu, lavanda a fost utilizată în provincii în fabricarea medicamentelor și parfumurilor. Începând cu secolul al XIX-lea, această plantă aromatică și-a văzut cultura sa de dezvoltare în mai multe țări europene și în America. Regiunea Grasse a Franței, este acum „capitala” lavandei, datorită producției sale mari de uleiuri esențiale ale acestei plante, utilizat în fitoterapie, dar și în parfumerie.

Lavanda: proprietăți și beneficii

Florile de lavandă au conținut ridicat de linalool (un alcool terpene, care ajută la sintetizarea vitaminei E și un insecticid non-toxic) dar și tanin, rășini, pectine și alți alcooli (nerol, lavandulol). Aceste substanțe oferă florilor de lavandă proprietăți calmante, tonice, antiseptice, antispastice și cicatrizante.

Alte beneficii ale lavandei:

  • ameliorează stările de anxietate si agitatie nervoasă. Preparatele din flori de levănțică acționează ca sedativ asupra celulelor nervoase. Ajută la detensionarea nervoasă si musculara, sunt eficente în cazurile de stres și surmenaj. În plus, ceaiul de levănțică tratează insomnia cronică. Principiile active din această plantă ajută la obținerea unui somn odihnitor.
  • tratează depresia și atacurile de panică. Proprietățile calmante, antispastice și sedative sunt bine puse în valoare în cazurile de depresie. Preparatele cu flori de lavandă sunt foarte apreciate și de pacienții care suferă de atac de panică. Substanțele active acționează rapid asupra centrilor nervoși și a sistemului neruronal.
  • lavanda tratează afecțiunile respiratorii. Spre exemplu, tusea seacă, astmul bronșic, laringită, guturaiul sau gripa sunt afecțiuni care se pot trata după câteva inhalații cu lavandă.
  • lavanda se foloseşte și la baie, în scop terapeutic pentru tratarea problemelor circulatorii.
  • siropul de lavandă reduce semnificativ migrenele
  • uleiul de levănțică este indicat pentru tratarea reumatismului și a artritei. Atenuează inflamațiile, are efect calmant și tonic asupra zonelor tratate. Se prepare un amestec format din 20 g de flori de levanțică uscată cu 100 ml ulei extravirgin din masline. Amestecul se pune în baie de aburi, după care se lasă timp de două zile. Se filtrează și se depozitează în flacoane speciale.

Lavanda – arome și mirosuri

Poate cea mai cunoscută aromă pentru proprietățile sale calmante este lavandă. Locuitorii Greciei Antice i-au recunoscut beneficiile și de atunci este folosită cu succes peste tot în lume pentru combaterea insomniilor. Se recomandă folosirea ei mai ales toamna și iarna întrucât este potrivită și pentru răceli. Toate aceste proprietăți ale lavandei ne-au convins că este un ingredient de luat în considerare atunci când avem nevoie de un somn odihnitor sau pur și simplu dorim să ne petrecem timpul într-un ambient relaxant.

Pancakes Sweet Lavanda la Madame B

Și, dacă tot am vorbit despre beneficiile lavandei, ne-am gândit să vă recomandăm astăzi să încercați celebrele Pancakes Sweet Lavanda cu cremă de vanilie, caramel, piersici caramelizate și sirop natural de lavandă.
Pot fi personalizate gastronomic cu sirop de lavandă natural, comestibil, torturi despre care clienții noștri spun că sunt dintre cele mai delicioase pe care le-au gustat vreodată. Respectul pentru calitatea produsului final vine odată cu ingredientele pe care le alegem, iar rețetele sunt alese cu grijă pentru a pune în valoare gustul fiecărui preparat.

Vă mulțumim pentru că sunteți lângă noi și ne susțineți! Aveți grijă de voi și de cei dragi vouă!❤

Call Now Button