Clătite delicioase pentru fiecare moment al zilei!

Blog

Cele mai delicioase clătite din București / Blog  / Beneficiile preparatelor din făină integrală

Beneficiile preparatelor din făină integrală

Cerealele reprezintă una dintre cele mai importante surse de fosfor dietetic în alimentația de zi cu zi. Făina integrală conține toate componentele boabelor: tărâțe, germeni și endosperm. În boabele rafinate, din care se obține făina albă, tărâțele și germenii sunt îndepărtați. De aceea, făina integrală are un conținut mai bogat în vitamine (E, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 si B12), minerale (calciu, magneziu, potasiu, zinc, fier) antioxidanți și fibre dietetice.

​Beneficiile consumului făinii integrale

Făina integrală prezintă multe proprietăți benefice organismului tău. Este bine cunoscut faptul că, cerealele integrale reprezintă o sursă bogată de proteine și fibre. De aceea produsele oferite la Madame B sunt făcute din făină integrală, pentru o mai bună funcționare a organismului.

Consumată pe termen lung făina integrală:

previne astmul la copii – studiile oferă dovezi care atestă că includerea de făină integrală în dietă, la vârsta copilăriei, scade probabilitatea de astm.

ajută la reducerea riscului de cancer la sân – studiile au dovedit că aportul de cereale integrale, la femei reduce la jumătate posibilitatea dezvoltării cancerului de sân.Consumul de 13 grame de cereale integrale pe zi reduce cu 41% riscul de de dezvolta acest cancer.

reduce riscul de obezitate – consumul de alimente bogate în fibre te poate ajuta să previi supraalimentarea. Acesta este un motiv pentru care dietele bogate în fibre sunt recomandate pentru pierderea în greutate. Cerealele integrale și produsele obținute din ele oferă o senzație mai mare de sațietate decât cerealele rafinate, iar cercetările sugerează că acestea pot reduce riscul de obezitate.

ajută la menținerea sănătății inimii – consumul de grâu la micul dejun sub formă de cereale sau pâine poate fi benefic, deoarece previne atacurile de cord. Cerealele integrale au nutrienți esențiali care reduc riscul de hipertensiune și de atac de cord.

te menține energic pe tot parcursul zilei – deoarece are o cantitate mare de carbohidrați, amidon și zahăr, te vei simți energic toată ziua, fără a da semne de oboseală. De asemenea, ajută la evitarea unor probleme precum constipația, greața și alte afecțiuni ale stomacului.

ajută la controlarea nivelul zahărului din sânge – făina integrală conține carbohidrați și acest lucru poate ajuta la menținerea nivelului scăzut al glicemiei.

contribuie la întărirea imunității prin conținutul de vitamine și minerale din germenele de grâu

​Făină integrală sau făină albă? Cum poți alege ce e mai bine pentru organismul tău

Este bine știut faptul că majoritatea oamenilor folosesc făina albă în prepararea diferitelor produse de panificație, întrucât este la îndemâna oricui. Cu toate acestea, făina integrală are un conținut mare de amidon și gluten, ceea ce poate duce la anumite probleme în organism. Printre riscurile unui consum ridicat se numără:

– un indice glicemic ridicat ce accelerează producția de insulină și viteza de absorbție a zahărului în sânge (risc de diabet)

– excesul de zahăr este depozitat sub formă de grăsime (risc de creștere în greutate)

– procesul de rafinare a grâului implică aditivi și pesticide alimentare (risc de intoxicație sau boli mai grave)

În procesul de producție, făina integrală își păstrează toate proprietățile, deoarece este obținută prin măcinarea întregului bob de grâu.

Făina integrală are de 7 ori mai multe fibre decât făina albă. Acestea asigură funcționarea optimă a digestiei și conferă rapid o stare de sațietate.

Făcând o diferență nutritivă între cele două tipuri de făină, pentru 100 de grame, constatăm faptul că făina integrală are un aport mult mai mare de vitamina B1, B2, B3, B5, B9, precum și Zinc, Magneziu, Fosfor, Potasiu, Selina și Colina față de făina albă.

La Madame B, vă oferim o gamă largă de produse din făina integrală, cu drag alese pentru o bună funcționare a organismului dumneavoastră. Nu numai că preparatele oferite au un gust senzațional, ci și sunt realizate din făină integrală și alte produse de origine naturală.

Principalele beneficii ale merelor se datorează conținutului lor foarte ridicat de antioxidanți și pectină, ce luptă împotriva radicalilor liberi și stimulează detoxifierea naturală a organismului. 

Merele conţin pectină, iar aceasta la rândul ei ajută la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secreţiei de insulină din sânge.

– Persoanele cu boli inflamatorii sau cu hipertensiune arterială pot avea de câștigat în urma consumului unui măr pe zi.

– Principalele beneficii ale merelor se datorează conținutului lor foarte ridicat de antioxidanți și pectină ce luptă împotriva radicalilor liberi și stimulează detoxifierea naturală a organismului. Merele conțin pectină, iar aceasta la rândul ei ajută la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secreției de insulină din sânge.

– Sucul de mere poate contribui la conservarea acetilcolinei, un neurotransmițător care poate scădea odată cu vârsta. Nivelurile scăzute de acetilcolină pot duce la boala Alzheimer.

– Un studiu efectuat pe femei a raportat că consumul de mere a dus la rate mai mici de deces cauzate de cancer.

– Merele sunt utile pentru ameliorarea simptomelor și combaterea anemiei deoarece conțin o cantitate considerabilă de fier. Prin creșterea numărului de globule roșii din organism, merele nu numai că previn anemia, ci asigură și oxigenarea corespunzătoare a sistemelor esențiale de organe. Aceasta duce la o mai bună circulație a sângelui și la funcționarea corespunzătoare a organelor din corp.

– Antioxidanții puternici din mere ajută la combaterea efectelelor dăunatoare ale radicalilor liberi, care sunt direct legate de îmbătrânirea prematură, de riduri, petele de vârstă și de alte condiții legate de vârsta sau care apar odată cu îmbătrânirea.

​Un preparat delicios din făină integrală:

Întrucât v-am prezentat beneficiile făinii integrale pentru sănătatea dumneavoastră, ne-am gândit să vă recomandăm astăzi delicioasele Salmon Pancakes de la Madame B ce conțin pancakes, somon afumat, crema de brânză, lămâie, ulei de măsline, servite cu o salată proaspătă., un adevărat deliciu pentru clienții Madame B care le-au încercat.

Vă mulțumim pentru că sunteți lângă noi și ne susțineți! Aveți grijă de voi și de cei dragi vouă!

Call Now Button