Clătite delicioase pentru fiecare moment al zilei!

Blog

Cele mai delicioase clătite din București / Blog  / Curiozități despre clătite

Curiozități despre clătite

Clătitele au o istorie bogată și au rămas un deliciu culinar extrem de apreciat chiar si in zilele noastre. De-a lungul istoriei, bucătarii, de la cei din Grecia Antică până la artizanii contemporani, le-au schimbat compoziția și aspectul, menținându-le astfel în topul mâncărurilor preferate de gurmanzii din toată lumea.

Vă invităm să citiți mai departe, câteva curiozități interesant despre clătite:

  • În zilele noastre, sunt cunoscute peste 400 de varietăți de clătite.
  • În lucrarea sa ”Deipnosophistaí”, cronicarul Athenaeus povesteşte cum era preparat acest desert: ”plakousul” (compoziţia formată din 500 gr. de făină, 60 ml de vin alb, 60 ml de lapte acru, o jumătate de linguriţă de sare) era prăjit într-o cantitate mică de ulei de măsline. După ce compoziţia începea era rumenită pe ambele feţe, se servea caldă, dimineaţa. Se asezona neapărat cu miere şi seminţe de susan, uneori şi cu brânză.
  • Original, clătitele se serveau cu cidru (băutura fermentată pe bază de mere), ulterior a apărut cea mai spectaculoasă formă de prezentare a clătitelor „crepes Suzette” (clătite flambate în lichior și suc de portocale)
  • Lui William Shakespeare îi plăceau mult clătitele, menționându-le deseori în piesele sale de teatru.
  • Prima rețetă de clătite a apărut într-o carte de bucate engleze în secolul al XV-lea.
  • Cea mai scumpă clătită din lume se vinde în Dubai şi este presărată cu aur comestibil. Prețul ei este de 25.000 de euro.
  • Recordul pentru clătita aruncată cel mai sus este de 9,47 metri, stabilit la New York în anul 2010.
  • Cea mai mare clătită din lume, aflată în Cartea Recordurilor, a fost realizată în 1994, în oraşul Rochdale din Anglia: avea diametrul de 15 metri, trei tone şi în jur de două milioane de calorii.

Madame B. vă oferă opţiuni delicioase pentru gusturi rafinate

Cu o varietate de peste 50 tipuri de crêpes și pancakes, încercam să satisfacem de fiecare dată gustul desăvârșit al fiecăruia dintre oaspeții noștri.
Respectul pentru calitatea produsului final vine odată cu ingredientele pe care le alegem, iar rețetele sunt alese cu grijă pentru a pune în valoare gustul fiecărui preparat. Fie că îți plac clătitele în stil franțuzesc (crêpes), fie că le preferi pe cele americane (pancakes), ai de unde alege: avem o mulțime de combinații de arome pentru toate gusturile!

Vă mulțumim pentru că sunteți lângă noi și ne susțineți! Aveți grijă de voi și de cei dragi vouă!

Call Now Button